Dag 9

Idag är dagen med stort D, dagen då Erik måste möta sina fasor… idag blir det ”mountain sliding” vilket innebär att man slänger sig ut för en klippa och åker linbana på vajrar till nästa klippa. Erik som har bekant har ”lite” höjdskräck (tur att vi inte har höga trösklar i bungalown…) tog sig samman och anslöt äntligen till oss andra på väg mot högre höjder.  Men kanske bäst att ta dagen ifrån början.

 

Det började med att vi som vanligt aningen försenat började en och en halv timmes bilfärd mot resans mål som hade för krångligt namn för att kommas ihåg men rätt mycket berg var det i alla fall. På vägen tog vi en kort fika pause hos Inas syster innan vi kom fram. Väl framme träffade möttes vi av alla tiders softaste instruktör, Johannes. Här följer lite gobitar av hans genomgång…

 

 1. Bromsa

”brake in time good people, in other case u gonna hit the wall with a splatt and we won’t let u destroy our beautiful nature with that kind of graffiti, good people”

2. Graviditet

“Is anyone of u pregnant? Girls are u sure about that? Because…. we won’t let u go two for one”

3. Träd nära linan

“Watch out for that three, in other case… I’m sorry man”

4. Om något går fel med säkerhetslinan

“if the slider breaks this one is gonna carry u, if that brakes this one will carry u and if that one brakes its cool we gonna give u bull, red bull for wings u know ”

 

Efter detta var det dags att plocka på sig hjälm, handskar och säkerhets sele (som utan att säga för mycket inte är gjord för killar…). Sedan tryckte vi ihop oss på ett flak och blev uppkörda till starten för våran linbanetur. Nu följde 11 stycken banor med varierande höjd, längd och fart. Den längsta 140m lång och den högsta ca 50m över marken. Allt i strålande väder och härlig natur men tyvärr får ni vänta ett tag på bilderna som Ina tog. För direkt när vi var klara skiljdes vi från de andra för återfärd till bungalown.

 

Väl framme i bungalown chillade vi lite innan vi avslutade en händelserik dag med att beställa in ett par rejäla revbensspjäll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0