Dag 5

Frukosten var minst lika bra idag som igår och det bådade gott för dagens utmaningar. Som vi tidigare nämnde är vi en del av ett ingenjörsteam som försöker förbättra en ”cell” på Sandvik, vilket hitintills gått riktigt bra vi har många idéer och ser det som en utmaning. Idag kom vår mentor Reg vid ett tiden och sa att vi skulle göra en presentation vid två om hur långt vi kommit och vilka förbättringar vi har utformat. Till saken hör att det här bara är tredje dagen vi är där och att presentationen ska vara för platsens ”supervisors” och vara på ca 15 minuter. Det gick dock bra och vi fick bra kritik.

 

När vi satt vid middagen idag och åt på vår underbart möra kondulu stek kom vi på att alla vi arbetar med är som seriefigurer. Vi har Reg som inte kan sitta still för 2 sekunder och vänder du ryggen till är han borta, som bortblåst. Hans körsätt är kanske den bästa eco-drive vi sett fast omvänt. Han växlar först när motorn är uppe i 5000 varv…Han pratar alltid i två telefoner samtidigt med folk från världens alla hörn, ofta på engelska i ena luren och afrikans i den andra. Vi räknade till att han hade 25 program öppna samtidigt på sin ENA dator! Ja, han använder två datorer samtidigt, ingen ide att fråga varför när man vet att han skulle svara: ”I have two hands, havn’t I?”

 

Elona är sekreterare på arbetsplatsen och bestämmer över allt och alla och älskar oss haha. Hon påmminner också min farmor Persson både till utseende och skratt men det är hennes sätt som gör henne till seriefigur. Hennes favorit ord är SHIT och sägs så ofta det är möjligt. Hon älskar att svara i telefonen med lätt skrikande och elak ton för att avsluta med ett lååångt skratt. Hon älskar att skrämma upp folk men är enormt hjärtlig och trevlig.

 

Sedan har vi  Harness aka ”Clint Eastwood” han bor ute på ett reservat med djuren nära vattnet och är en riktig cowboy med dirty harry smil på läpparna. Han är en tystlåten man med mycket innanför pannbenet. Vi ska för övrigt hälsa på hemma hos honom och bli bjuden på brrajj, vilket till vår stora lättnad betyder grillfest och inte hasch. Ni måste förstå att det skär sig lite när Clint Eastwood säger: ”let’s go to my place and have a little brrajj”.


Kommentarer
Postat av: Farbror Anders

Hej Fredrik,



Låter som ni har det toppen i viltreservatet med pool och bra restaurang m.m....ingen brist på kött och grönsaker där kan jag tro.Har ni varit på storviltsjakt ännu?

Tack för en bra blogg och ser fram emot nya inlägg och bilder.



Ha det bra,

Hälsningar från Anders

2009-10-04 @ 13:36:41
Postat av: Catrine (;

Hello pojkar, tänkte ni ville veta följande!! //Catrine



Hej Catrine!:)

Låter som att du har det toppen i Florida, själv börjar man fundera på om man måste ta fram vinterjackan snart..

Anledningen till att jag kontaktar dig är för att det är jag som tar hand dom försäljningen av biljetter till Studentkryssningen den 20-21 mars 2010. Och jag tänkte om du eller några andra treor på Göransson är intresserade av att köpa en biljett?

Arrangören är www.funcruises.se. Jag har redan haft en försäljning idag och då sålde jag nästan mer än hälften av biljetterna. Och eftersom ni kommer vara borta en lång tid till tänkte jag att jag kunde eventuellt lägga undan några biljetter till er om ni är intresserade av det.

Här är länken till priserna av hytterna: http://www.funcruises.se/arrangemang/studentkryssningar/studentkryssningar_priser.php

Och här är länken för beskrivningen av hytterna:

http://www.funcruises.se/arrangemang/studentkryssningar/studentkryssningar_fartyget.php

De hytter som tagit slut är E4 och A4.

Vore jättesnällt om du kunde sprida detta vidare till resten av treorna:) Och som sagt, be dem kontakta mig på mail om de är intresserad av att jag lägger undan en biljett till dem.



Kram

/Sanna [email protected]

2009-10-07 @ 03:49:35
URL: http://cinflorida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0