Dag 3 kanske

Idag var det den första arbetsdagen och vi skildes från Hampe och Dampe (Dampe kanske inte passar så bra in på Eljo men det rimmar iaf med Hampe). Medan de får arbeta och bo nära Arthur och i guest houset får vi arbeta i Krügerstorf som ligger ca 1 och en halv timmes bilfärd från Johannesburg men räknas ändå som en förort till denna sexmillionersstad.  Men någon storstadskänsla kan man inte märka eftersom vi bor inne på ett djur reservat. Med andra ord bor vi bland antiloper, strutsar, apor, noshörningar, flodhästar mm. Lite knepigt att det inte finns minsta avspärrning från djuren här medan det är elstängsel och taggtråd vid guesthouset där vi bor på helgerna. Detta medför också att det är ganska riskfritt att ta en promenad eller joggingtur (se bilderna).

 

Vi bor här helt ensamma i en bungalo och blir hämtade vid 8 tiden och lämnade vid 16:30. när vi kom hit idag hade vi förväntat oss stampat jordgolv och lejon som springer fritt (mycket pågrund av att alla berättade samma historia att ägaren blev uppäten av lejon för 1 år sedan). Men det är grymt fint här, bungalon har ett sovrum, stor garderob kombinerat med ett minikontor och badrum.

 

När vi packat upp lite blev vi hungriga och vi gick till resturangen. Vi bestämde att dagens måltid skulle bli en ”tender rump steak”, vilket smakade helt underbart! Till dessert blev det något som varken kan stavas eller uttalas men det var en glassliknande tårtbit med choklad och ”sprincled liceur” på. Smakade prima den med! Inget större fel på själva byggnaden heller, den är ganska typisk sydafrikans med jättehögt halmtak (ca 10m i takhöjd, inte ens Hampe behöver huka sig om han tittar förbi). Två av väggarna är helt i glas så vi har fin utsikt över poolerna, det kuperade landskapet och de närliggande vattenfallen med tillhörande flod. Rätt skön stämning är det också med lite bakgrundsmusik och förutom mysbelysning i hörnen levande ljus i stället för lampor.

 

Det har åskat så hela bungalon har skakat och under middagen dog strömmen så det var bara vårt ljus vid bordet som lös upp tillvaron. Vi avslutade kvällen med att beställa en flaska vatten och kolla på tv. Allard har lite problem med sjukdom men fick lite medicin av sjuksyster idag så hoppas han är bättre imorgon…

 

Batteriet tar slut på datorn för vi har ingen adapter till våra stickproppar än men Reg ska fixa en åt oss imorgon. Det är vår kontaktman på Sandvik och han är överallt och ingenstans och han gör lätt tio personers arbete själv, vänder man ryggen till 2 sek är han borta och ingen vet vart han är. Men att han är störtskön kan ingen ta ifrån han…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0