dag 16 söndag

Vi blev skjutsade till Mathias ungefär vid 11 tiden och väl där var det skönt att få prata svenska. Vi hälsade på hans familj och det bar iväg nästan på en gång till Monte Casino. Det var ganska häftigt där inne för det var som ett inbyggt Italien där. I ena delen var det dag och i andra var det natt (Taket var målat mörkt och ljust så det såg ut som natt och dag). Vi fick en rundtur där av Matias och sedan var det dags för mat. Vi valde en Italiensk restaurang som bjöd på diverse njut bara rätter. Mattias som slutade som rektor innan vi visat vad vi gått för ville nu ha en status rapport och utmanade oss i femkamp. Grenarna var Rally, motorcykel, vattenskoter, fotboll och basket. Han insåg snabbt att vi var den bästa årskullen som någonsin kommer gå på GS och poäng räkningen gavs upp. Basketen gav oss biljetter som man kunde lämna in och få pris, 45 biljetter gav oss tre godisar var och det fick avsluta dagens femkamp.

 

På vägen hem skulle vi handla mat till kvällens BBQ och där fick vi veta att Mattias stora passion här i livet är matlagning. Vi hjälpte till med maten och vi såg att lärartakterna fanns kvar.

- Så här gör man och så har man i 250 gram smör till 3 egg. Eleonora hur många gram var det?

- öhh…350?

- Fel! du får underkänt!

Han berättade en del om hur han hade lärt sig laga mat, han hade tex fått lära sig att skillnaden mellan charlottenlök och vanlig lök när man gör bearnaise sås är som att kyssa en tjugoårig tjej eller sin egen mamma.

Innan maten fick vi också bada i hans pool och förtära diverse godsaker. Vi hittade en boll som gjorde badandet mycket roligare dock flög den över muren och över till grannen. En mindre räddnings aktion sattes igång och bollen var i våra händer igen inom bara några minuter.

Efter en god middag och trevligt umgänge kändes det skönt att gå och lägga sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0