Dag 13 torsdag

Lämnade in tvätten idag hoppas den är klar tills ikväll annars blir kris i helgen… eller en shoppingrunda. (Hoppas dag 13 inte betyder otur)

Sista hela dagen för den här veckan och flitens lampa har råkat ut för ett strömavbrott. Vi längtar till lördagen som skall bjuda på vattenskidor och diverse andra vattenaktiviteter. Söndagen har vi inte en aning om, vi har fått ett schema men det står på afrikans (vilket ursprungligen är de ”vitas” språk i Sydafrika)…

 

Bara för att det skall nämnas men vilket dåligt kaffe de har här nere! Det smakar nada men teet är däremot riktigt gott och kommer tydligen från någon lokal planta, fick vi lära oss idag.

 

Vi åkte hem till Hannes för att uppdatera bloggen men när vi sitter i bilen frågar han oss om vi vet att vi skall bli bjudna på middag. Hmm ja hur ska vi veta det när inte han sagt något till oss, haha en glad överraskning i alla fall. Men väl på hans gård sprang han in och hämtade kikare, kamera och sin dotter för att ta oss på en liten safari (ett poäng till Allard med tanke på ”om jag känner Hannes rätt så blir det mer än bara låna Internet”). På safarin såg vi gnuer, blazebock, schakaler och en massa djur vi inte vet vad de heter tex Sydafrikas största antilop, en antilop som såg ut att ha mask, någon sorts falk och någon ganska sällsynt fågel som satte sig framför bilen medan vi kollade på schakalen.

När vi kom tillbaka till deras gård väntade maten på bordet. Och efter deras sedvanliga bordsbön var det bara att ta för sig av Bobouti som smakade riktigt gott! Vi blev kvar vid deras Bushman-TV (lägereld) ända till halv tio tiden innan vi blev hemskjutsade. Inte helt oväntat blev det inte ens av att låna deras Internet som egentligen var anledningen till att vi åkte dit…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0